Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

THE BOPPERS and Rockabilly Fabulous

27 mars 20:00 - 22:00

Evenemang Navigation

FÖRESTÄLLNINGEN UPPSKJUTEN PGA CORONAVIRUS

THE  BOPPERS med gästande Rockabilly Fabulous

Gästar Spånga Folkan

The Boppers var egentligen för unga för att ägna sig åt 50-tals rock’n roll och doo wop. Dessa musikbesatta förortskillar från Stockholmstrakten var nätt och jämnt födda när Elvis härjade som mest på topplistorna. Tidigt i tonåren spelade de även en helt annan musik, alltifrån instrumentala grejor som Apache och Kristallen den fina, till Jimi Hendrix- och Deep Purple-låtar. Men då hette de inte Boppers, utan hade namn som Black Eye, Anaconda och senare Tungt Sjukhus.

– Vi var ett ungdomsgårdsband och jag och Ingmar brukade åka från Hässelby till Hagsätra för att repa med Kenneth, Peter och Jörgen Sunshine. Det var rätt mycket släpande på förstärkare och instrument på tunnelbanan när vi lirade på Stockholms ungdomsgårdar, och ungdomsgårdarna var skolan för oss. Det var där allt började, minns Matte Lagerwall.

– Så längre fram, mitt i punk-eran, så började jag skruva lite med bilar, tillsammans med en kompis som hade en Studebaker Hawk och just tagit lappen. Jag bodde nästan i garaget och gillade bäst gamla amerikanska bilar, och då kom låtarna med på köpet. Det var som att vi upptäckte Doo Wop, hela 50´s stilen. Det kändes som en helt ny grej, och fullsmetat med stämsång, berättar Matte.

 

Foajén med servering öppnar klockan 19:00

För biljetter och mer information ring 0760-00 25 40

Detaljer

Datum:
27 mars
Tid:
20:00 - 22:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Arrangör

JAZZiSpånga
Telefon:
0760002540
E-post:
bojonssonjazz@gmail.com

Plats

Spånga Folkan
Spångavägen 353, 163 55 Spånga + Google Map