Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Madama Butterfly Reprisvisning

27 september 14:00 - 17:30

200kr

Roberto Alagna och Kristine Opolais gör huvudrollerna i den hyllade uppsättningen av operaklassikern Madama Butterfly. Nypremiär på utvalda biografer i Sverige den 26 september.

Kristine Opolais gör sin hjärtskärande tolkning av titelrollen i Anthony Minghellas kritikerhyllade uppsättning. Roberto Alagna är Pinkerton, officeren som krossar Butterflys drömmar om kärleken. Karel Mark Chichon Met-debuterar som dirigent, med en ensemble som även innehåller Maria Zifchak som Suzuki och Dwayne Croft som Sharpless.

Anthony Minghella, som stod bakom den ursprungliga uppsättningen, avled 2008. Han var mest känd som filmregissör, bland annat av Åter till Cold Mountain, Den engelske patienten och The Talented Mr Ripley.

Madama Butterfly är inspelad på Met 2016.

”Det är en mycket vacker uppsättning som styrs av skillnaden mellan ljus och mörker och alla mellanvarande nyanser.
I de allra flesta uppsättningarna finns det med ett levande barn i lämplig ålder men i Minghellas uppsättning har barnet ersatts av en docka som förs fram av tre dockskötare och tillsammans med den strama scenografi och skillnaden mellan ljus och mörker blir det ytterst effektfullt och känslosamt!
Vokalt dominerades föreställningen helt av Kristine Opolais och Maria Zifchak som Suzuki. /…/ och då tänker jag inte bara på Kristine Opolais ljuvliga Madama Butterfly utan också Maria Zifchaks tolkning av Suzuki. Hon var helt enkelt lysande inte bara vokalt utan framförallt sceniskt.” – Operalogg

Café servering med hembakat bröd från klockan 13:00 och i pausen

COVID-19 – SÅ ARBETAR VI PÅ SPÅNGA FOLKAN

För att skapa en trygg miljö och så långt det är möjligt minimera risken för smittspridning vidtar vi ett antal åtgärder:

1. Antalet platser i salongen är minskat till 50. Vi håller öppet på två plan På så sätt är det enkelt att hålla 1,5 m avstånd mellan besökare.

2. Vi städar som vanligt alla lokaler efter varje aktivitet. utöver den vanliga städningen desinficeras alla tagytor såsom lysknappar, dörrhandtag, armstöd, räcken osv.

3. Det finns alltid möjlighet att tvätta händerna och handsprit finns tillgängligt i samtliga lokaler.

4. Vi påminner våra gäster om vikten av att hålla avstånd och en god handhygien.

5. Vi uppmanar våra besökare att betala med swisch eller PlusGiro för att minimera kontanthanteringen.

6. Vi kollar biljetter visuellt, men river dem inte. Detta för att minimera kontakterna.

Vi betonar även varje individs ansvar att minimera smittrisken. Är man det minsta sjuk stannar man hemma och tillhör man en riskgrupp bör man vara extra noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tillsammans kan vi begränsa smittan och rädda liv.

Detaljer

Datum:
27 september
Tid:
14:00 - 17:30
Pris:
200kr
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
Köp biljett »

Arrangör

Spånga Folkan

Plats

Spånga Folkan
Spångavägen 353, 163 55 Spånga + Google Map